Elva veckor

Sedan sist har de hunnit få sin första vaccination, lärt sig springa upp och ner i trappan, forcera kompostgaller och träffa hundarna.

NIO veckor!

Tiden rusar och kameran får vila. sist jag fotade kattungarna var de fyra veckor, så det är lite trist att de inte blivit dokumenterade på länge. men jag var sjuk mer än en vecka, fåren har lammat och sedan har det varit fullt upp kan man säga. Här kommer då veckans bilder!

 

Fyra veckor

Såååå söta!

Fler bilder

Kattungarna

Buster och Tara söker nytt hem

Buster, son till Lucy, och han kompis Tara söker nytt hem. Lägger in Tessans text här. Kontakta mig om du har frågor eller kan erbjuda dem ett hem!

Det är med stort vemod jag till sist insett att jag inte längre har utrymme för katter i mitt liv. Med två små barn i huset kommer katterna ständigt i andra hand, och det hem jag en gång gav dem finns inte längre. Vi vill till exempel inte, på grund av barnen, ha katterna i sovrummen om nätterna, vilket gör katterna stressade och oss uppgivna. Mina katter skulle kort sagt ha det bättre hos andra.

Jag söker ett hem till Buster och Tara som är varaktigt och där man har kunskap om rasen; både dess egenheter och härligheter. Och där man tar emot båda två, för jag särar helst inte på dem. Båda är kastrerade, chipmärkta och årligen vaccinerade.

Buster (S*Swift’s Barcoo Buster, född 20051129)

Buster är mycket livlig, nyfiken och framåt, har ständig koll på vad som händer utanför fönstren och tycker om att mysa i knät eller under täcket i sängen. Buster är också lite för snäll för sitt eget bästa och har trots vår 1,5-årings ofta hårda behandling aldrig så mycket som fällt ut en klo till självförsvar. När det kommer folk på besök är Buster alltid framme och hälsar på alla, nosar i deras skor och söker sig sedan gärna till ett knä för lite gos. Han tycker om att vara ute och har gått ute i sele och koppel en del, samt har vistats lös på landet vid en sommarstuga vid några tillfällen. Buster skulle tycka om att ha utemöjlighet, i form av rastgård eller sommarstuga.

Tara (S*Kvasikatten’s Tara, född 20060429)

Tara är en liten timid katta som inte släpper vem som helst in på livet. Favoritgoset är Busters mjuka mage som hon gärna snuttar på (till Busters förtret). Hon gillar också att retas med Buster, och startar gärna bus. Ibland får hon för sig att hon vill göra kattungar, och bjuder ut sig till höger och vänster. Tara tycker om lugn och ro, och ett tryggt knä att mysa i.

Kattutställning

Var i Malmö igår med Mis och Jox. Utställning. Inte min favorithobby, en kan vara kul ibland – särskilt när det går bra 🙂 Mis tycker det är sådär. Det är läskigt med mänga katter som man inte känner ju… Vid incheck är det alltid nån katt som jamar högt, fräser och vrålar. Då blir hon lite stressad, så det är ju tur att det finns burtid att lugna ner sig på sen. På bordet är hon spänd men ok. Hon fick sitt cert med kommentaren att hon skulle ha mer lockar för att bli nom. Helt förståeligt, och de är påväg tillbaka nu efter kullen. Så nu är hon stoppad i Sverige och Anna ska ta med henne till Danmark i sommar.

Jox är sådär barnsligt förtjust 🙂 ”Åh, mat!”, ”Åh, sand!”, ”hallå, kan man få komma ut och springa lite?” 🙂 han var lite blyg på bordet, men mer självsäker när jag höll honom. domaren Eric Reijers (väldigt duktig på just crx) gillade honom och nominerade honom över en burma! I panelen fick Jox en röst, men en fin bengal vann. Nu flög ju tävlingsdjävulen i en 🙂 Ett helt år sen jag tävlade med Sophi, och hästtävlande i höstas var ju inte på allvar. men vi kommer igen i år!