Bilder

Det var nu…

… man skulle haft två 8-veckorvalpar som skulle flyttat, och en skulle stannat kvar. tänk om… men nu är det inte så. Jag ser däremot fram emot att para henne igen till våren. Då ska vi herpesvaccinera och få lov att ringa till vår vanliga vet även på helgen om det skulle behövas 🙂 trygghet!

Annars har det väl nästan varit snö på marken den senaste månaden. det känns som att det varit snö en evighet, men den 24 november kom första snön. för dagen innan var hovslagaren här och fixade snösulor på Pinglan 🙂

De senaste veckorna har alltså mest handlat om att skotta snö, kånka vatten som fryser. Utan traktor får man skottkärra ensilage. Men det har avlösts av härliga snöiga ridturer, målning och tapetsering. Hittade en superfin tapet till sovrummet, och nu är det snart färdigt! Kvällsjobb blir det, så det tar sin lilla tid.

Julstämningen har infunnit sig även i år. Lite extra på grund av all snö, och första egna utegranen med belysning 🙂 så himla mysigt! Men blåser det mycket och snöar så kan man få skotta sig in också…

Härligt!

För var det ridturer i höstig bokskog

som övergick till turer pulsande i snö. styrketräning på vintern!

Wales

Är just nu påväg till Edinburgh. Åker tåg från Wales, genom England, och hinner se landskapet. Fint!

Har spenderat 5 dagar i Wales. Träffat rådgivare och besökt gårdar för att lära mig mer om slutgödning av lamm på bete – klöver, raps, kål och cikoria är det vanligaste, förutom bra gräs givetvis.

Jag har besökt flera ekologiska gårdar. Oftast har de minst 500 tackor och 40-90 dikor (oftast welsh black). Jag har fått bo på B&B samt hos en familj som hade vandrarhem på sn gård. Extra roligt att få bo hos en familj och hjälpa till att flytta tackor och lamm en dag.

Givetvis har jag fotat massor, det bästa sättet att komma ihåg allt. Här kommer ett litet smakprov:

De sista vinterbilderna

Nu, när det är officiellt vår i Skåne. ja inte här men allra längst i väster… Dags för årets sista (och typ första…) vinterbilder!

Promenad vid sjön.

 Mycket snö var det i år

 Tokig pinnjakt

 Villa Saga…

 Alltid är det någon som ”glömmer” ta upp sin båt. Men hänglås har de i alla fall!

Rehab

Dags för Sophis rehab träning! Skrivkrampen har lossnat och det är dags att börja skriva här igen.

Jo, de plockade bort alla stiften i början på augusti. men det blev inte så lysande för det. Det var fortfarande ostabilt så hon fick en skena. Är så glad att vi inte haft skena hela tiden, det är verkligen inte kul. Ett stort stelt paket. Vi brottades med lite skav, hur lätt är inte det i augustivärmen. och ja, rötmånad och så stoppar vi in MRSP i ett fett bandage. inte kul. Så det blev hela augusti i skena. MRSP är borta sedan länge, skenan är borta sedan flera veckor, och nu fokuserar vi på uppbyggnad. Det ska bli threadmill-trask och en massa träning på att lära henne att gå på benet igen. Mycket av hältan nu sitter som små hjärnspöken, både hos henne och mig. Det är ju sjuk lätt att bli nojig. Men hon är så pigg nu som hon inte varit på hela sommaren. Vi kör små spår, då går hon fint på benet, pensionärs-vallar i koppel bakom fåren, då går hon också fint. Hjärngympa med en massa små använda-benet övningar. Ganska roligt ändå, även om det kommer dröja innan det blir långpromenader och vallning på riktigt. Längtar!

Vargen, som promenerade ner via Småland och Blekinge till Skåne, var här i närheten i flera dagar. Lyckades också få några fina foton 🙂