Premiering

Det är mycket för Penny i år. Förutom inridning, dräktighet var det nu dags för premiering.
Jag valde att visa henne i Hamneda eftersoom jag ville göra det nu på sommaren under min semester. Inför stambokföringen ska det göras ett ridprov, antingen på premieringsplatsen eller inför aukt. tränare/domare. jag valde att göra provet på hemmaplan innan premieringen, då jag vet att det kan vara ganska rörigt på en premieringsplats. Penny skulle visas upp i alla gångarter i båda varven och det klarade vi fint 🙂
Den 17 juli åkte vi norrut i sällskap med Therese. Hon skötte sig så fint på plats, men hon tyckte mätkäppen var läskig så hon är nog ett par cm högre än de där 143 cm som visades. Hon skötte sig fint och lyckades ganska bra med att visa sin trav även om hon var lite loj. Domaren Kurt Larsson tyckte hon var en mycket trevlig och snygg ponny, men kanske inte att hon nådde upp till diplomkvalitet för dagen. Alltså fick hon 39 p med raden 88788. jag är nöjd med gångartspoängen och hur hon visade upp sig, i övrigt kan man ju inte påverka så mycket. Lite försmädligt med ett poäng ifrån diplomet, men jag förstår kritiken så hon ju är en första korsning och inte riktigt har den ponnytypen som dagens ridponnyer har. För 10 år sedan hade hon nog varit i topp 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *