Allt kan hända

När man har med djur att göra är det mycket som kan hända. Ibland blir det inte som man tänk sig eller planerar. Tyvärr blev det inget föl efter Eros – Lady i år eftersom inte var dräktig. Det här med skendräktighet på häst är väl inte så vanligt? Det kvittar, så fort det är något som ”inte är så vanligt” så råkar jag ut för det. Med 150% säkerhet har Lady inte brunstat på hela säsongen. Visserligen kollades hon bara på första utraljudet efter semineringen (17 dygn), och då var hon dräktig men mycket kan ju hända efter det. Mycket har hänt, jag vet inte när men någonstans på vägen har hon resorberat och hennes kropp har hakat upp sig och trott att hon fortfarande var dräktig. Visserligen inte så stor om magen, men med tanke på all mat hon ätit borde hon ju rullat fram om hon inte vore dräktig. Och alla behöver ju inte ha så stor mage. Började sätta juver inför fölning, slappa ligament kring svansen. Hon har fått elva föl tidigare och alltid fölat nästan på dagen. Dagarna gick och man förjade undra… Juvret utvecklades långsamt men mjölk var där ju. När hon gått tre veckor över kollades hon med blodprov och hon var ju tom. Exakt 25 dygn efter beräknad fölningsdatum brunstade hon. Jag blev också ännu säkrare på att jag verkligen inte missat det under våren. Ja det är märkligt, mycket ska man vara med om!

Det är bara att prova igen. Och jag är så tacksam att jag får låna henne ett år till!!

3 reaktion på “Allt kan hända

  1. Åh vad synd att det inte blev något. Tänk att hon till och med lurade sig själv. Har hört hundar göra så men inte hästar. Lady bodde hos oss några månader innan hon åkte ner till Helena, hon är så lätt att ha att göra med och helt underbar. Det hade blivit ett fint föl Eros-Lady, hoppas ni har turen med er nu!!

  2. Ja visst är det otroligt! Men hon kanske tyckte att hon behövde en paus… Jag håller med, hon är fantastisk! Jag är så glad att vi kan få prova igen. håll tummarna!

  3. Hejsan, försökte maila dig men kom inte fram. Jag har ett nwf sto diplom sto Sörbys Princess som jag akut nehöver hitta ett nytt hem till, antingen låna ut el sälja. Hon står hos sina fd köpare som hoon tyvärr blev halt hos, och jag behöver akut hitta ett nytt hem till henne då jag inte kan ta hem henne :(. Gå gärna in o kika och hör av dig om du är intresserad :)! Hon står just nu nere i din kommun då hennes fd köpare bor nära er. Mvh Anna
    http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=21190&marknad=3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *