Milano

Milano

sv rp, brunskimmel, hingst f. 24 april 2013

e. Brännornas Rigoletto – Simberg Superman – Bernstein – Duell – Hurricane xx

Pennys föl efter Rigoletto var så efterlängtat. En liten hingst föddes exakt en vecka över uträknad tid. Redan från början väldigt social och mysig. Han visade en riktigt fin galopp den två första veckorna innan han kom på att han även kunde trava fint. Fram tills nu har han visat väldigt fina gångarter och en snygg sida, kombinerat med ett fantastiskt temperament.

Brännornas Rigoletto är ridponnyhingsten som vann Bruksprovet 2012 med Uppsuttet gångartsprov: skritt 8 trav 9 galopp 9 allmänt intryck 9, Testryttare: ridbarhet 9 temp 10 utvecklingsbarhet 9, Hoppning: ridbarhet 9 temp 9 teknik o förmåga 8 utvecklingsmöjlighet 8, Exteriör: 9 9 7 7 9 8 Totalt i hoppning: 8,6 Totalt i gångarter: 8,9. Under 2013 har han börjat visa framfötterna på tävlingsbanan både i hoppning och dressyr. Läs mer om honom här eller på Stall Brännorna.

Rigoletto är efter Verdi – en fantastisk dressyrponny som fick sluta sina dagar aldeles för tidigt. Även han var Bruksprovsvinnare 2005 och var sedan tvåa i femårschampionatet i dressyr 2006 och vann sexårschampionatet i hoppning 2007. Under 2008 debuterade han i internationell dressyr med placeringar, och 2009 med placeringar och segrar och aktuell för EM där Verdi och Marina Mattsson tog en sjunde plats i A-finalen. 2009 blev det även guld i SM i dressyr. Under 2010 tävlade han internationellt med Amalie Egholm Herbsgaard också med placeringar och segrar, bland annat seger på Strömsholms pingsttävlingar och placering i Moorsele.

Rigolettos mor Pride Mandy B har bland annat även lämnat även Brännornas Mozart som blev godkänd hingst innan han kastrerades och nu kan ses på dressyrbanan. Därefter såldes hon själv till sporten och har placeringar i LA hoppning och dressyr.

Mor till Milano är ”Penny” – Moneypenny TM. Hon är född 2009. 2012 visades hon på sommarpremiering med 88788=39 p och på treårstest med 88788 på exteriören, 7 på galopp och 8-7 på löshoppning. Hon är en vänlig och trygg häst med fina gångarter.

Morfar Simberg Superman är en welsh som ar lämnat bland annat Superstar (ue. Bernstein) som vann som treåring i hoppning vid riksfinalen, vann  5-års championatet i dressyr och kom tvåa som sexåring. Inspi(Red) Justice (ue National Zenith xx) fick dubbelutmärkelse på treårstest och vann SM för 4-åriga ponnyer och är i år kvalad både till Ungponnychampionatet och Ungponny-SM på ett fåtal starter. Med flera resultat runt 70 % har han även segrat i klasser mot stor häst. Högås Bittersweet Melody (ue Zephyr) fick dubbelutmärkelser på kvalitetsbedömningen 2012.

Ridponnyhingsten Holly’s Cerwin RP 175 (duppeldiplom på treårs, vinnare av femårschampionat dressyr 2012) har också Bernstein som morfar.